~Flames of Nuriko~

Néha érdekes, néha érdektelen dogokról, amik velem történnek, azokról, amiket és akiket szeretek, amiket csinálok, conokról vagy csak a véleményem valamiről. Ha érdekel, olvasd!

About meProfil
név: Naru-chan
lakhely: Szombathely / Budapest
foglalkozás: egyetemista
ez leszek, ha nagy leszek: belsőépítész :D
csillagjegy: mérleg
hobbi(k): történelmi tánc, fordítás, anime és manga, Hello! Project
kedvencek: (katt)


mottóm: Lassan, de biztosan!


Listák:
MyAnimeList
MyFigureCollection
MyDramaList
MyDoramaList
MySeriesList


Profiloldalak:
AnimeAddicts
Cosplay.com
Cosplay.hu
FanFiction.Net
Moly

Oldalak, csoportok: NaruWeb
Buono! FanPage
MCRK
Utsuki no Kuroi Neko, xanimex
UnKN Blog
UnKN AnimeAddictson

I'm fan of...Chat


2013.02.04. 17:52 Naru-chan

Minegishi Minami scandal (AKB48) - me about idols, ***48 and H!P

Magyar:
Az egészet az AnimeAddicts oldalán található hír indította el bennem.

Nézzünk pár véleményt ömlesztve, aztán a sajátomat is:
(A sajátommal nagyban egyező véleményeket kiemeltem.)
"Szánalom. Ez az egész egyszerűen szánalmas. "
"Én ezen csak jót röhögni tudok. :DD "
"Szerintem ez az egész idol biznisz szánalmas. Nem csoda, hogy annyi otaku meg hikikomori van japában, akik nem tudnak kiszakadni a saját fantázia világukból, mikor hazugságokkal tömi tele őket a média."
"Hülye álszent banda, most még játszania kell a szüzet, de 1-2 év múlva kiöregszik és kirakják a szűrét, amit majd azzal ünnepel meg, hogy kiad egy pucérkodós albumot magáról, mint a másik csaj. De a rajongók az igazán hülyék, akik beveszik, hogy csak azért mert nincs fiúja, már rögtön van is esélyük a kiscsajnál. Ja persze... "
"Micsoda veszteség lehet az AKB48-nak, mintha nem lennék még másik 100 tagja a csapatnak. Azt is csodálom, aki esetleg tudja a csapat összes tagját."
"Nos: a japán-koreai idolokkal az a cél, hogy pozitiv példát állítsanak az emberek elé, jó az hogy nem randizhatnak már tulzás, de pl nem ihatnak, nem dohányozhatnak stb, és mint a japán helyzet mutatja ha a példaképként álló idolok példás életet élnek, akkor az emberek is jobban próbálnak."
"Bár szerintem ezzel a kis mellé lépéssel , jobban is járt a lány , mert így csak azok a rajongói maradnak meg , aki nem csak a külcsínt nézik nála
[...]
Attól hogy valaki híresség , attól még a munkán kívül , az hogy hogyan éli az életét , csak az ő dolga és senki másé
A rajongok meg el mehetnek délfelé ,ha nem tetszik nekik
Ne a külcsín miatt rajongjanak érte , ha nem azért amit le tesz az asztalra
Soha sem értetem ezt a fajta felfogást
Minek lettek ők Idolok ?
Azért mert szerepelni akartak(énekelni táncolni) , vagy a hülye rajongó tábor miatt , ez a része nagyon szánalmas a dolognak
[...]
Amúgy is , hogy gondolhatja egy rajongó azt , hogy egy felnőtt nő szűzies és ártatlan életet él
Ez nagyon nagyon gyerekes felfogásra vall , természetes egy felnőtt nőtől , hogy van szexuális vagy romantikus kapcsolata
[...]
Így szerintem az , hogy egy Idol nem lehet szerelmes , nem lehet normális romantikus kapcsolata , nem lehet családja
Hülyeség a köbön"
"Idealizálás.
Pont az a célja Japánban, mint bárhol máshol. Pénzt keresni. Ennyi. Nem kell semmit beleképzelni. Csak annyi a különbség esetleg, hogy más út vezet a népszerűséghez, mint nyugaton." (ezt arra, hogy az idolok példaképek)
"Mamm és Ricz szépen összefoglalta a dolgokat. Mármint a modern showbiznis legalább 98%-a prostitúció, valaki a testét adja el pl. Annácska, valaki még a lelkét pl. a japán idolok és egyesek meg mindkettőt.
Más szóval mi csak az aranyzot felszínt látjuk, de kitudja milyen trutyi van alatta.
Ki tudja milyen disznóságok folynak AKB48 a színfalak mögött (idol-szex/idol-prostitúció témára jelent meg jónéegyhány hentai-manga, amik lehet hogy fikciók, lehet hogy nem).
WayneGace-nek meg lehet hogy igaza van, egész lehet hogy csak egy jól megkoreografált színjáték, vagy így próbálják menteni a marketingosok a helyzetet.
Még egy gondolat, a japán idolkodás szerintem a gésák kommerciális és felhígított változata. Gésák a tökéletes nők illúzióját nyújtják a kliens számára, az idol-ipar pontosan ezt teszi a tömegkultúrában."
"inkább nézném a megjátszott "tökéletes, jó kislányokat" mint azt hogy ki, kit, hol, mikor ócsárolt, lopott, vert és ölt meg."
"Azért tök jó, hogy sokan azzal érvelnek, hogy megszegte a szerződést, amit aláírt, de vajon azzal is tisztában vagytok, hogy 13 éves volt, amikor a csapatba került, persze hogy akkor még nem tűnt neki nagy dolognak lemondania a fiúzásról. Ezeket a kislányokat megszédítik, majd csúnyán kihasználják, aztán amikor kiöregednek (a 20-as éveik elején!), akkor eldobják őket. A szerencsések, akik népszerűek voltak a csapaton belül, kiépítenek maguknak egy szólókarriert, akik meg nem, azok mennek AV idolnak vagy a süllyesztőbe. "
"Nézzétek meg azon promóképen a lány pillantását (csak azt) és egy megtört üres embert fogsz látni."
"Amúgy meg nem minden lány kurva , hogy ha idolként nem megy , akkor majd a pornó szakmában megy majd "
"Arról nem is beszélve, hogy engem a munkájuk érdekel, amíg azzal nincs gond, hol fáj nekem a magánéletük. Ezt kéne egyszer s mindekor tudatosítani, hogy egy idol csak addig közkincs még a színpadon van, utána csak a szeretteinek tartozik elszámolással, nem a rajongóknak"
"Ezek a lányok a hírnévért vállalják ami vele jár. Kétlem, hogy ne lehetne kiszállni, azért nem maffia... A másik, hogy nem voltam japánban nem ismerem a viszonyokat de szerintem nem csak a nyálcsorgató otakuk/hikikososetanulommegleírnik nézik veszik kajálják ezt a dolgot hanem a lányok, komoly üzletemberek, felnőtt nők akik vevők a cukiságra, hiszen ez japán... o.O"

Még volt szó magyar "sztárocskákról", de erről nem ejtenék inkább szót. Egyrészt mert nem igazán követem nyomon a hazai "celebéletet", mivel nem tartom érdemesnek, másrészt meg tényleg nem érdekel, és kiveszőben van itthon minden értelmes "művészi" megnyilvánulás. Mély tisztelet a kivételnek!

Véleményem, pontokba szedve:
- idolok -> szánalmas
Szerintem márpedig nem. Akiknek nem tetszik, ne nézzék, de előtte ismerj meg valamit, mielőtt leszólod.
- rajongók hitegetik önmagukat hamis esélyekkel
Szerintem hülyék. Ez annyi, mint hogy minden tizenéves kislány bele van zúgva valami nyálas fiúbandába. Majd kinövik. Na de az, hogy valaki felnőtt fejjel az idolok után fut ahelyett, hogy normális kapcsolatot keresne, azt csak szánni tudom. Ez van, ez a véleményem.
- sokan vannak az AKB-ben
Ez tény. Nekem már túl sokan is. Semmi bajom velük, sőt, néhány számukat még szeretem is, de nincs "türelmem" "elkezdeni" az AKB-t. De örülök, hogy vannak rajongóik. :) (Annak már kevésbé, hogy sokkal több, mint a H!P-nek, de hát ilyen a showbiznisz. ^^")
- idol, mint példakép
Szerintem ennek így kell működnie. Számtalan olyan idolt tudnék mondani, akitől bizonyos dolgokban példát lehetne venni - tisztelet, munkához való hozzáállás, stb. Rendben, mi nem látjuk, mi van a felszín alatt, de kell nekünk? Mindannyian valamiféle szerepet játszanak (még akkor is, ha ez nagyban egyezik a személyiségükkel), és ezzel tisztában van mindenki. Szerintem senkit nem érdekel, amikor színházba megy, hogy az adott színész éppen mit evett ebédre (ha valaki mégis ezen a szinten van, szerintem nincs rendben), hanem hogy milyen a játéka. Azért kellene szeretni/utálni, mert ugyanolyan jól/rosszul játszik egy hősszerelmest, mint egy római katonát.
- ugyan már, ki nem nézi, hogy cuki-e egy idol, vagy nem?
Rendben, hogy a munkájukat nézzük az idoloknak, de valószínűleg nagyobb kedvencünk lesz az, aki emellé még szép/aranyos is. Például Zukki, mint esztétikai faktor sokkal kevésbé fog meg, mint Fukuchan vagy Daishi, mégis imádom a kiscsajt, mert jó hangja van, és haláli nagy arc. :D Ettől függetlenül a két Momusu-favoritom Fukuchan és Daishi (egyikük a személyisége és a hangja, másikuk a személyisége és a tánctudása miatt), de Zukkinak is rajongója vagyok.
- ne a külsejét, hanem a tehetségét nézzék
Fentebb kb. válaszoltam erre.
- egy idol ne legyen szerelmes
A fórumra írt hozzászólásomban erről megtalálhatjátok a véleményemet, kiemeltem rózsaszínnel.
- egy felnőtt nő éljen normális szexuális életet
Ezzel csak maradéktalanul egyetérteni tudok. Nem, nem azt mondom, hogy ezt tárja ország-világ elé, és pletykalapokban jelenjenek meg róla képek/cikkek, meg az interneten videók, hanem ez egy teljesen normális ember életének a része. Nem értem, hogy nagykorúság esetén miért van tiltva. Oké, azt megértem, hogy botránynak számítana, ha egyéjszakás kalandokba keveredne, de egy tartós kapcsolatban nem tudom, mi a probléma. Valószínűleg ez már kulturális különbség lehet. :P
- nem példakép, hanem pénzforrás
Szerintem meg mindkettő. Nyilván pénzért is vállalják a lányok, hogy idolok lesznek. De ha szeretnek énekelni meg táncolni, azaz előadni magukat, és van rá kereslet, nem tudom, hol ezzel a probléma.
- pont ezért tetszenek nekem jobban az idolok, mint az itthoni "celebek"
- prostitúció, leszbikusság
Nem tagadom, hogy valahol ez is benne lehet a dologban, de ezzel kapcsolatban inkább befogom a fülemet és becsukom a szememet. Nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás, de én így csinálom. De az AKB-nél kevesebb szexualitást sugárzó H!P-ről valahogy nem tudom elképzelni, hogy ilyesmikkel össze lehet vonni. Bárcsak az AKB-t sem tudnám ezzel összehozni. :( (Szeretem az idolokat, tök mindegy, hova tartoznak, csak az egyik ügynöséget sokkal jobban. Ennyi.)
- idolság után mi jön?
Kékkel kiemelve a fórumos hozzászólásban.
- nem csak otakuk rajonganak - ja, és nem csak japánok!
Ööö, tessék csak felmenni Hello!Online-ra, ha valaki nem hiszi. :D De azt hiszem, a blog írójára is ráillik a leírás. :P Nem japán egyetemista vagyok; azt hiszem, beleférek a kategóriába. :P

Egyéb dolgok, amik eszembe jutottak:
- senpai-kouhai viszony
Nekem az egész idolrendszerben, meg az japán társadalomban is nagyon szimpatikus ez az egész. Igenis járjon ki a tisztelet annak, aki idősebb és/vagy tapasztaltabb nálad! És én ezt nem csak elvárom, hanem meg is adom. (Kivételek természetesen vannak, de azok sem alaptalanok.)
- szexuális tartalommal eladás
Nem szeretem, amikor a burkolás helyett a képembe van tolva. Különben is én azért veszek meg tőlük dolgokat, mert szerintem a világ legkirályabb előadói, és szeretem, amit csinálnak! Szeressétek ti is! :P :D


Ezt írtam (volna) hozzászólásnak, de csak a 2. pontig engedte a rendszer... Oo
Hű, ezt jó hosszú volt végigolvasni... :D
Vélemények, össze-vissza, ömlesztve:
1. Sajnálom a csajszit, mert látszik rajta, hogy megtört.
2. Nekem az AKB48 sosem volt 100%-ig szimpatikus, pont azért, amit így - talán az idolok világát nem is ismerve - leírtatok. Árad belőlük, hogy szexualitással akarják eladni. Tudom, manapság mindent így adnak el, csak van, ahol jobban burkolják. Na, itt nem nagyon. A másik, hogy annyian vannak, hogy nem tudnám őket megjegyezni, és igazán szeretni - ehhez hozzájárul az, hogy nem is az összes kislemezen szerepel minden lány, hanem csak a "kiválasztottak" (azt hiszem, a rajongók által, de ebben nem vagyok biztos), ami nekem megint csak nem szimpatikus. Pedig néhány számukat igazán szeretem...
Én a másik nagy idolcégnek, a Hello! Projectnek a csapataiért rajongok (ha bárkinek ismerős lenne: Morning Musume, Berryz Koubou, °C-ute, S/mileage, Buono! <- és ennyi az összes!), ahol amúgy az egész cégben vannak annyian, mint az AKB-nek csak egy alcsapatában. Nekem így jobban a szívemhez nőttek. Igen, nekik is vannak fürdőruhás albumaik, de valahogy kevésbé érzem a "szexualitással eladni"-dolgot, mint az AKB-nél. Amit sajnálok, mert biztos ők is aranyosak és szerethetőek.
De a Hello! Project sem makulátlan, és ezzel én is nagyon jól tisztában vagyok.
3. Hiába rajongok az idolokért, attól én is falra mászok, hogy nem járhatnak senkivel. Oké, egy 11 éves kislány (igen, mert ilyen van) ne is tegye, de 20 felett (én sem vagyok még annyi, de ott 20 éves kortól számítanak az emberek nagykorúnak; sosem értem, miért dobálózik annyiszor mindenki a 18-cal) azért már lehetne. Ahogy egyébként szabad nekik alkoholt fogyasztani is (sőt, erről blogolhatnak is - ez fontos, mert azért meg van jötve a kezük, mit írhatnak le a hivatalos blogjukba), egy pohár sörből nem lesz botrány, de cigizésből meg részegen fetrengésből már igen. Ööö, na, annyit akarok kihozni, hogy 20 felett lehetne enyhíteni a szabályokon.
4. Valaki írta, hogy nem feltétlenül lesz belőlük pornósztár, miután befejezték az idolszakmát. Meg tudok nevezni olyat, aki még idol (és állítása szerint örökre az akar maradni (max. nem ennél a cégnél - tenném hozzá)), de ennek ellenére egyetemre jár, óvónőnek tanul. Tudok olyat, aki zenei karriert kezd, olyanokat, akikből színész lesz, olyat, aki babaruhákat tervez, aki bemondónő vagy műsorvezető lesz, de olyan is, aki férjhez megy, és NORMÁLIS, többgyerekes családanyaként él. Nehéz ezt elhinni, hogy idolkodás után is lehet normálisan dolgozni? Amíg idolok, még a legnépszerűtlenebb lányok is megszedik magukat annyira, hogy akár virágárusnak (valami lányos, kevésbé jövedelmező szakmát akarok írni) menjenek. A kislemezekből, DVD-kből, koncertekből, közös fotóalbumokból, ami(be)n a csapat tagjaként ott vannak, ők is profitálnak, mégha történetesen nem is az "ő két szép szemükért" veszik meg a kiadványt.
5. Az idolszakmából ki lehet lépni, és lehet utána normálisan élni. Mondjak példákat? :P

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

English:

Maybe coming soon, maybe this post will say forever only hungarian. If you're interested, leave a message in the chatbox! :)

Szólj hozzá!

Címkék: morning musume idol berryz koubou c ute hello!project s mileage


A bejegyzés trackback címe:

https://tokimi.blog.hu/api/trackback/id/tr95062488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.