~Flames of Nuriko~

Néha érdekes, néha érdektelen dogokról, amik velem történnek, azokról, amiket és akiket szeretek, amiket csinálok, conokról vagy csak a véleményem valamiről. Ha érdekel, olvasd!

About meProfil
név: Naru-chan
lakhely: Szombathely / Budapest
foglalkozás: egyetemista
ez leszek, ha nagy leszek: belsőépítész :D
csillagjegy: mérleg
hobbi(k): történelmi tánc, fordítás, anime és manga, Hello! Project
kedvencek: (katt)


mottóm: Lassan, de biztosan!


Listák:
MyAnimeList
MyFigureCollection
MyDramaList
MyDoramaList
MySeriesList


Profiloldalak:
AnimeAddicts
Cosplay.com
Cosplay.hu
FanFiction.Net
Moly

Oldalak, csoportok: NaruWeb
Buono! FanPage
MCRK
Utsuki no Kuroi Neko, xanimex
UnKN Blog
UnKN AnimeAddictson

I'm fan of...Chat


2013.02.04. 17:52 Naru-chan

Minegishi Minami scandal (AKB48) - me about idols, ***48 and H!P

Magyar:
Az egészet az AnimeAddicts oldalán található hír indította el bennem.

Nézzünk pár véleményt ömlesztve, aztán a sajátomat is:
(A sajátommal nagyban egyező véleményeket kiemeltem.)
"Szánalom. Ez az egész egyszerűen szánalmas. "
"Én ezen csak jót röhögni tudok. :DD "
"Szerintem ez az egész idol biznisz szánalmas. Nem csoda, hogy annyi otaku meg hikikomori van japában, akik nem tudnak kiszakadni a saját fantázia világukból, mikor hazugságokkal tömi tele őket a média."
"Hülye álszent banda, most még játszania kell a szüzet, de 1-2 év múlva kiöregszik és kirakják a szűrét, amit majd azzal ünnepel meg, hogy kiad egy pucérkodós albumot magáról, mint a másik csaj. De a rajongók az igazán hülyék, akik beveszik, hogy csak azért mert nincs fiúja, már rögtön van is esélyük a kiscsajnál. Ja persze... "
"Micsoda veszteség lehet az AKB48-nak, mintha nem lennék még másik 100 tagja a csapatnak. Azt is csodálom, aki esetleg tudja a csapat összes tagját."
"Nos: a japán-koreai idolokkal az a cél, hogy pozitiv példát állítsanak az emberek elé, jó az hogy nem randizhatnak már tulzás, de pl nem ihatnak, nem dohányozhatnak stb, és mint a japán helyzet mutatja ha a példaképként álló idolok példás életet élnek, akkor az emberek is jobban próbálnak."
"Bár szerintem ezzel a kis mellé lépéssel , jobban is járt a lány , mert így csak azok a rajongói maradnak meg , aki nem csak a külcsínt nézik nála
[...]
Attól hogy valaki híresség , attól még a munkán kívül , az hogy hogyan éli az életét , csak az ő dolga és senki másé
A rajongok meg el mehetnek délfelé ,ha nem tetszik nekik
Ne a külcsín miatt rajongjanak érte , ha nem azért amit le tesz az asztalra
Soha sem értetem ezt a fajta felfogást
Minek lettek ők Idolok ?
Azért mert szerepelni akartak(énekelni táncolni) , vagy a hülye rajongó tábor miatt , ez a része nagyon szánalmas a dolognak
[...]
Amúgy is , hogy gondolhatja egy rajongó azt , hogy egy felnőtt nő szűzies és ártatlan életet él
Ez nagyon nagyon gyerekes felfogásra vall , természetes egy felnőtt nőtől , hogy van szexuális vagy romantikus kapcsolata
[...]
Így szerintem az , hogy egy Idol nem lehet szerelmes , nem lehet normális romantikus kapcsolata , nem lehet családja
Hülyeség a köbön"
"Idealizálás.
Pont az a célja Japánban, mint bárhol máshol. Pénzt keresni. Ennyi. Nem kell semmit beleképzelni. Csak annyi a különbség esetleg, hogy más út vezet a népszerűséghez, mint nyugaton." (ezt arra, hogy az idolok példaképek)
"Mamm és Ricz szépen összefoglalta a dolgokat. Mármint a modern showbiznis legalább 98%-a prostitúció, valaki a testét adja el pl. Annácska, valaki még a lelkét pl. a japán idolok és egyesek meg mindkettőt.
Más szóval mi csak az aranyzot felszínt látjuk, de kitudja milyen trutyi van alatta.
Ki tudja milyen disznóságok folynak AKB48 a színfalak mögött (idol-szex/idol-prostitúció témára jelent meg jónéegyhány hentai-manga, amik lehet hogy fikciók, lehet hogy nem).
WayneGace-nek meg lehet hogy igaza van, egész lehet hogy csak egy jól megkoreografált színjáték, vagy így próbálják menteni a marketingosok a helyzetet.
Még egy gondolat, a japán idolkodás szerintem a gésák kommerciális és felhígított változata. Gésák a tökéletes nők illúzióját nyújtják a kliens számára, az idol-ipar pontosan ezt teszi a tömegkultúrában."
"inkább nézném a megjátszott "tökéletes, jó kislányokat" mint azt hogy ki, kit, hol, mikor ócsárolt, lopott, vert és ölt meg."
"Azért tök jó, hogy sokan azzal érvelnek, hogy megszegte a szerződést, amit aláírt, de vajon azzal is tisztában vagytok, hogy 13 éves volt, amikor a csapatba került, persze hogy akkor még nem tűnt neki nagy dolognak lemondania a fiúzásról. Ezeket a kislányokat megszédítik, majd csúnyán kihasználják, aztán amikor kiöregednek (a 20-as éveik elején!), akkor eldobják őket. A szerencsések, akik népszerűek voltak a csapaton belül, kiépítenek maguknak egy szólókarriert, akik meg nem, azok mennek AV idolnak vagy a süllyesztőbe. "
"Nézzétek meg azon promóképen a lány pillantását (csak azt) és egy megtört üres embert fogsz látni."
"Amúgy meg nem minden lány kurva , hogy ha idolként nem megy , akkor majd a pornó szakmában megy majd "
"Arról nem is beszélve, hogy engem a munkájuk érdekel, amíg azzal nincs gond, hol fáj nekem a magánéletük. Ezt kéne egyszer s mindekor tudatosítani, hogy egy idol csak addig közkincs még a színpadon van, utána csak a szeretteinek tartozik elszámolással, nem a rajongóknak"
"Ezek a lányok a hírnévért vállalják ami vele jár. Kétlem, hogy ne lehetne kiszállni, azért nem maffia... A másik, hogy nem voltam japánban nem ismerem a viszonyokat de szerintem nem csak a nyálcsorgató otakuk/hikikososetanulommegleírnik nézik veszik kajálják ezt a dolgot hanem a lányok, komoly üzletemberek, felnőtt nők akik vevők a cukiságra, hiszen ez japán... o.O"

Még volt szó magyar "sztárocskákról", de erről nem ejtenék inkább szót. Egyrészt mert nem igazán követem nyomon a hazai "celebéletet", mivel nem tartom érdemesnek, másrészt meg tényleg nem érdekel, és kiveszőben van itthon minden értelmes "művészi" megnyilvánulás. Mély tisztelet a kivételnek!

Véleményem, pontokba szedve:
- idolok -> szánalmas
Szerintem márpedig nem. Akiknek nem tetszik, ne nézzék, de előtte ismerj meg valamit, mielőtt leszólod.
- rajongók hitegetik önmagukat hamis esélyekkel
Szerintem hülyék. Ez annyi, mint hogy minden tizenéves kislány bele van zúgva valami nyálas fiúbandába. Majd kinövik. Na de az, hogy valaki felnőtt fejjel az idolok után fut ahelyett, hogy normális kapcsolatot keresne, azt csak szánni tudom. Ez van, ez a véleményem.
- sokan vannak az AKB-ben
Ez tény. Nekem már túl sokan is. Semmi bajom velük, sőt, néhány számukat még szeretem is, de nincs "türelmem" "elkezdeni" az AKB-t. De örülök, hogy vannak rajongóik. :) (Annak már kevésbé, hogy sokkal több, mint a H!P-nek, de hát ilyen a showbiznisz. ^^")
- idol, mint példakép
Szerintem ennek így kell működnie. Számtalan olyan idolt tudnék mondani, akitől bizonyos dolgokban példát lehetne venni - tisztelet, munkához való hozzáállás, stb. Rendben, mi nem látjuk, mi van a felszín alatt, de kell nekünk? Mindannyian valamiféle szerepet játszanak (még akkor is, ha ez nagyban egyezik a személyiségükkel), és ezzel tisztában van mindenki. Szerintem senkit nem érdekel, amikor színházba megy, hogy az adott színész éppen mit evett ebédre (ha valaki mégis ezen a szinten van, szerintem nincs rendben), hanem hogy milyen a játéka. Azért kellene szeretni/utálni, mert ugyanolyan jól/rosszul játszik egy hősszerelmest, mint egy római katonát.
- ugyan már, ki nem nézi, hogy cuki-e egy idol, vagy nem?
Rendben, hogy a munkájukat nézzük az idoloknak, de valószínűleg nagyobb kedvencünk lesz az, aki emellé még szép/aranyos is. Például Zukki, mint esztétikai faktor sokkal kevésbé fog meg, mint Fukuchan vagy Daishi, mégis imádom a kiscsajt, mert jó hangja van, és haláli nagy arc. :D Ettől függetlenül a két Momusu-favoritom Fukuchan és Daishi (egyikük a személyisége és a hangja, másikuk a személyisége és a tánctudása miatt), de Zukkinak is rajongója vagyok.
- ne a külsejét, hanem a tehetségét nézzék
Fentebb kb. válaszoltam erre.
- egy idol ne legyen szerelmes
A fórumra írt hozzászólásomban erről megtalálhatjátok a véleményemet, kiemeltem rózsaszínnel.
- egy felnőtt nő éljen normális szexuális életet
Ezzel csak maradéktalanul egyetérteni tudok. Nem, nem azt mondom, hogy ezt tárja ország-világ elé, és pletykalapokban jelenjenek meg róla képek/cikkek, meg az interneten videók, hanem ez egy teljesen normális ember életének a része. Nem értem, hogy nagykorúság esetén miért van tiltva. Oké, azt megértem, hogy botránynak számítana, ha egyéjszakás kalandokba keveredne, de egy tartós kapcsolatban nem tudom, mi a probléma. Valószínűleg ez már kulturális különbség lehet. :P
- nem példakép, hanem pénzforrás
Szerintem meg mindkettő. Nyilván pénzért is vállalják a lányok, hogy idolok lesznek. De ha szeretnek énekelni meg táncolni, azaz előadni magukat, és van rá kereslet, nem tudom, hol ezzel a probléma.
- pont ezért tetszenek nekem jobban az idolok, mint az itthoni "celebek"
- prostitúció, leszbikusság
Nem tagadom, hogy valahol ez is benne lehet a dologban, de ezzel kapcsolatban inkább befogom a fülemet és becsukom a szememet. Nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás, de én így csinálom. De az AKB-nél kevesebb szexualitást sugárzó H!P-ről valahogy nem tudom elképzelni, hogy ilyesmikkel össze lehet vonni. Bárcsak az AKB-t sem tudnám ezzel összehozni. :( (Szeretem az idolokat, tök mindegy, hova tartoznak, csak az egyik ügynöséget sokkal jobban. Ennyi.)
- idolság után mi jön?
Kékkel kiemelve a fórumos hozzászólásban.
- nem csak otakuk rajonganak - ja, és nem csak japánok!
Ööö, tessék csak felmenni Hello!Online-ra, ha valaki nem hiszi. :D De azt hiszem, a blog írójára is ráillik a leírás. :P Nem japán egyetemista vagyok; azt hiszem, beleférek a kategóriába. :P

Egyéb dolgok, amik eszembe jutottak:
- senpai-kouhai viszony
Nekem az egész idolrendszerben, meg az japán társadalomban is nagyon szimpatikus ez az egész. Igenis járjon ki a tisztelet annak, aki idősebb és/vagy tapasztaltabb nálad! És én ezt nem csak elvárom, hanem meg is adom. (Kivételek természetesen vannak, de azok sem alaptalanok.)
- szexuális tartalommal eladás
Nem szeretem, amikor a burkolás helyett a képembe van tolva. Különben is én azért veszek meg tőlük dolgokat, mert szerintem a világ legkirályabb előadói, és szeretem, amit csinálnak! Szeressétek ti is! :P :D


Ezt írtam (volna) hozzászólásnak, de csak a 2. pontig engedte a rendszer... Oo
Hű, ezt jó hosszú volt végigolvasni... :D
Vélemények, össze-vissza, ömlesztve:
1. Sajnálom a csajszit, mert látszik rajta, hogy megtört.
2. Nekem az AKB48 sosem volt 100%-ig szimpatikus, pont azért, amit így - talán az idolok világát nem is ismerve - leírtatok. Árad belőlük, hogy szexualitással akarják eladni. Tudom, manapság mindent így adnak el, csak van, ahol jobban burkolják. Na, itt nem nagyon. A másik, hogy annyian vannak, hogy nem tudnám őket megjegyezni, és igazán szeretni - ehhez hozzájárul az, hogy nem is az összes kislemezen szerepel minden lány, hanem csak a "kiválasztottak" (azt hiszem, a rajongók által, de ebben nem vagyok biztos), ami nekem megint csak nem szimpatikus. Pedig néhány számukat igazán szeretem...
Én a másik nagy idolcégnek, a Hello! Projectnek a csapataiért rajongok (ha bárkinek ismerős lenne: Morning Musume, Berryz Koubou, °C-ute, S/mileage, Buono! <- és ennyi az összes!), ahol amúgy az egész cégben vannak annyian, mint az AKB-nek csak egy alcsapatában. Nekem így jobban a szívemhez nőttek. Igen, nekik is vannak fürdőruhás albumaik, de valahogy kevésbé érzem a "szexualitással eladni"-dolgot, mint az AKB-nél. Amit sajnálok, mert biztos ők is aranyosak és szerethetőek.
De a Hello! Project sem makulátlan, és ezzel én is nagyon jól tisztában vagyok.
3. Hiába rajongok az idolokért, attól én is falra mászok, hogy nem járhatnak senkivel. Oké, egy 11 éves kislány (igen, mert ilyen van) ne is tegye, de 20 felett (én sem vagyok még annyi, de ott 20 éves kortól számítanak az emberek nagykorúnak; sosem értem, miért dobálózik annyiszor mindenki a 18-cal) azért már lehetne. Ahogy egyébként szabad nekik alkoholt fogyasztani is (sőt, erről blogolhatnak is - ez fontos, mert azért meg van jötve a kezük, mit írhatnak le a hivatalos blogjukba), egy pohár sörből nem lesz botrány, de cigizésből meg részegen fetrengésből már igen. Ööö, na, annyit akarok kihozni, hogy 20 felett lehetne enyhíteni a szabályokon.
4. Valaki írta, hogy nem feltétlenül lesz belőlük pornósztár, miután befejezték az idolszakmát. Meg tudok nevezni olyat, aki még idol (és állítása szerint örökre az akar maradni (max. nem ennél a cégnél - tenném hozzá)), de ennek ellenére egyetemre jár, óvónőnek tanul. Tudok olyat, aki zenei karriert kezd, olyanokat, akikből színész lesz, olyat, aki babaruhákat tervez, aki bemondónő vagy műsorvezető lesz, de olyan is, aki férjhez megy, és NORMÁLIS, többgyerekes családanyaként él. Nehéz ezt elhinni, hogy idolkodás után is lehet normálisan dolgozni? Amíg idolok, még a legnépszerűtlenebb lányok is megszedik magukat annyira, hogy akár virágárusnak (valami lányos, kevésbé jövedelmező szakmát akarok írni) menjenek. A kislemezekből, DVD-kből, koncertekből, közös fotóalbumokból, ami(be)n a csapat tagjaként ott vannak, ők is profitálnak, mégha történetesen nem is az "ő két szép szemükért" veszik meg a kiadványt.
5. Az idolszakmából ki lehet lépni, és lehet utána normálisan élni. Mondjak példákat? :P

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

English:

Maybe coming soon, maybe this post will say forever only hungarian. If you're interested, leave a message in the chatbox! :)

Szólj hozzá!

Címkék: morning musume idol berryz koubou c ute hello!project s mileage


2013.01.18. 18:25 Naru-chan

°C-ute - Kono machi

I cried. For real. Maybe it's because of today's mood (I'm missing somebody, I'm worrying and I don't want to do a thing...), maybe it's because of °C-ute and the song.

If somebody didn't know: this song is a cover and remembers the Sendai catastrophe 2 years ago. I don't speak much Japanese, but it's a song of remembering their hometown, recall old memories with friends, school, speaks about their love for the town. It's just plain beautiful - and somehow moving to me. I really like the song, as well the PV. Nothing special, but for this song, I think its fitting. I like that the're walking, the town backgrounds are beautiful, the dresses are cute. ^^ I must mean the girls' excellent expressions.  I like the "sitting on white boxes" scenes as well. ^^ And Chisato's hair is epic win! :D

Not an upbeat song, as usually (except Kimi Chari), but you can easily fall in love with it. :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sírtam. De tényleg. Lehet, ez a mai kedvem miatt van (hiányzik valaki, aggódom, és semmit nem akarok csinálni...), lehet a °C-ute és a dal miatt.

Ha valaki nem tudná: ez a dal egy feldolgozás, és a két éve Sendaiban történt katasztrófára emlékeznek vele. Nem beszélek túl sokat japánul, de a dal a szülővárosra való emlékezésről szól, ahol régi dolgokat idéznek fel barátokkal, az iskoláról, és beszélnek a város iránti szeretetükről. Egyszerűen gyönyörű - és valahogy megható is számomra. Nagyon tetszik a dal, és a PV is. Semmi különös, de ehhez a dalhoz úgy érzem, hogy illik. Tetszik, hogy sétálnak benne, gyönyörűek a városi hátterek, a ruhák pedig aranyosak. ^^ Meg kell említenem a lányok arckifejezéseit is, nagyon jól "sikerültek". Szeretem a fehér dobozon ülős jeleneteket is. ^^ És Chisato haja epic win! :D

Nem egy pörgős dal, mint általában (a Kimi Charit kivéve), de könnyen bele lehet szeretni. :)

Szólj hozzá!

Címkék: pv c ute kono machi


2013.01.16. 16:15 Naru-chan

Love... ♥

Szólj hozzá!

Címkék: opening sword art online


2013.01.14. 22:14 Naru-chan

Awesome. ♥

Morning Musume - Help me!! (PV)

English:

Just awesome. ♥

Must love: Mizuki, Ayumi, Eripon, Haruna, Reina, the dance, Mizuki's monolouge, Sakura's voice, Mizuki's lines, Sakura's main line, Reina's "god pose" during the bridge, Masaki's hair & earrings, birdview shots of the dance, the "city lights" effects, including the rushing cars, Kanon's hairstlye was changed (it's different in her profile pic), Morning Musume texts everywhere, city behind the girls, Reina's "wahuuh" at 2:23, the "hah hahh" parts, Sakura' smlie (stunning, serouisly, stunning! :D), Riho's center pose at the chorus' beginning & the song itself of course :D

Don't like: Sayu & Kuduu's hat, Sakura's short hair (I liked her with long hair better ;__;), PV is sometimes overly effected, Riho's hair (I just don't like this hairstyle, that's all), Kanon in the dress (they seriously could stop making her upper body seem shorter, cause it points out her overweight - I don't have problem with overweight, cause I also have a little (but somewhere else), but just like hers, mine disappears with right dressing - since they're designing each girl's dress a little different, they could have easily given her a little longer part over the dress and the skirt part could begin at her hips, not her waist)

Ahh, I'll miss Reina soooo badly... ;___; I'm not even her fan! (I mean I really like her, but I'm not specially a Reina fan.)

Rating:
PV: 9/10
Song: 10/10
Outfits: 7/10
Other cover outfits: 8/10
Covers: 10/10

Conclusion: LOVE!! :D

~~~~~~~~~~~~~~~~~

Magyar:

Egyszerűen állati jó ♥

Imádnivaló: Mizuki, Ayumi, Eripon, Haruna, Reina, a tánc, Mizuki monológja, Sakura hangja, Mizuki sorai, Sakura fősora, Reina "istenpóza" az átköző rész alatt, Masaki haja és fülbevalója, a madártávlatos táncos snittek, a "városi fények" effektek, a száguldó autókat is beleértve, Kanon haját megváltoztatták (a profilképén más), Morning Musume szövegek mindenhol, a város a lányok mögött, Reina "wahuuh"-ja 2:23-nál, a "hah hahh"-ok, Sakura mosolya (elbűvölő, komolyan, elbűvölő! :D), Riho középen a refrén elején és persze maga a dal :D

Nem szeretem: Sayu és Kuduu sapkáját, Sakura rövid haját (sokkal jobban szerettem, amikor hosszú volt neki ;__;), a PV néhol túl van effektezve, Riho haja (egyszerűen nem szeretem ezt a hajstílust, ennyi), Kanon ebben a ruhában (komolyna leállhatnának már azzal, hogy a felsőtestét rövidebbnek akarják láttatni, mert ez pont, hogy kiemeli a túlsúlyát - a túlsúllyal amúgy nincs problémám, mert rajtam is van pár pluszkiló (igaz, máshol, mint neki), de ahogy az övé, az enyém is eltűntethető a megfelelő ruhákkal - mivel mindegyik lánynak egy kicsit különbözőre tervezik a ruháját, igazán csinálhattak volna neki egy kicsit hosszabb felsőrészt, és akkor a szoknyája, mondjuk kezdődhetne a csípőjénél a dereka helyett)

Ahh, úúúúúgy hiányozni fog Reina... ;___; Pedig nem is vagyok a rajongója! (Úgy értem, nagyon szeretem, de nem vagyok kifejezett Reina fan.)

Értékelés:
PV. 9/10
Dal: 10/10
Ruhák: 7/10
Másik ruhák a borítókon: 8/10
Borítók: 10/10

Összegezve: IMÁDOM!! :D

Szólj hozzá!

Címkék: music morning musume help me pv hello!project


2013.01.14. 01:42 Naru-chan

30 Day Idol Challenge - In one post

img20120806042258322_1358122312.jpg_1269x912

A Hello! Project fan page on facebook did this 30 days idol challenge a while ago, I've done it and saved all my answers and all the questions of it and I decided to publicate it here. Enjoy! ^^

Day 1:
Who's your favorite idol?
 - Fukumura Mizuki ^^

Day 2:
The Idol you hate or dislike
 - I don't hate any girls in H!P. ^^ (I don't know really much other idols, although I've heard of them, so I can't hate them either.)
Maybe I can say my least favorite is ManoEri, but I don't dislike her at all.

Day 3:
If you are or were a boy, who would you like to be your girlfriend?
 - Ishida Ayumi. ^^

Day 4:
If the Idol was a boy, who would be your boyfriend?
 - Kuduu, cause she's a tomboy! ^^

Day 5:
Who's your favorite group?
 - Buono! & Morning Musume! <3

Day 6:
Your favorite unit ^.^
 - I consider Buono! as a group (and also did at yesterday's challenge), so my favourite unit is maybe DIY. ^^

Day 7:
Who is your favorite idol couple? :D
 - Fukuchan & Daishi! ^^

Day 8:
Who's your favorite voice? :)
 - Niigaki Risa, Suzuki Kanon & Fukumura Mizuki! ^^

Day 9:
The voice you dislike
 - Risako's live sometimes when she almost shouts instead of singing. (But when she uses only a singing voice, I like hers as well.)

Day 10:
Your favorite egg
 - Miyamoto Karin.

Day 11:
Your favorite H!P soloist
 - Kusumi Koharu.

Day 12:
Your Favorite C-ute member :>
 - Airin! ^-^ But I like the other 4, too! ^-^

Day 13:
Your Favorite Berryz Koubou member :>
 - Miya! ^^

Day 14:
Your favorite Buono! member
 - Since they're my favourite group ever, I love them all! :3

Day 15:
Your favorite Morning Musume member :)
 - Fukuchan of course! <3

Day 16:
Favorite S/mileage member :D
 - Dawa & Meimei! ^^

Day 17:
Your first idol
 - Kusumi Koharu. ^^

Day 18:
Your favorite concert
 - We Are Buono!, Re;Buono! & Rock'n Buono!4

Day 19:
Who would you like to be for a day?
 - Miya, cause she's pretty and a fashionista! ^^ <3

Day 20:
The most charismatic idol
 - Sayumi, Momochi & Zukki! :)

Day 21:
The idol you have the most respect for or admire?
 - Suzuki Airi & Tsugunaga Momoko! :) Those two are pretty hardworking and really cute! :)

Day 22:
Your favorite outfit/costume
 - All Buono! concert outfits (seriously, they're freaking awesome! (except that rose patterned one from the We Are Buono! concert)), Bravo?Bravo (both), Gachinko de Ikou! (RE cover only), Buono!2 album outfits (both), Uchouten LOVE, Please Miniskirt Postwoman!, Choto Mate Kudasai!, Momoiro Sparkling, One·Two·Three (all edition covers' outfits), 13 Colorful Character outfits. ^^ I just can't choose only one, these are the best, I think. :)

Day 23
"Former H!P member you miss most"
 - Gaki-san!

Day 24:
The idol that is not between your favorite but you think is really good.
 - Yajima Maimi! :)

Day 25:
Past group you miss the most :D
 - Aa! (since they're not so active recently, and Reina will graduate soon)

Day 26:
The idol with the best personality
 - Eripon, Zukki & Harunan! ^^

Day 27:
The Idol that you have a special feeling for?
 - Fukuchan & Airi!! :3

Day 28:
The Idol that brings to you special memories of something or somebody?
 - Buono! cause one of their songs fits a period of my life, and that's really precious. :) <3

Day 29:
Your favorite Morning musume leader
 - I only know Aichan, Gaki-san and Sayumi better, but all are precious to me in their own way! :)

Day 30:
Why do you like Hello!Project?
 - They're all beautiful girls, really good entertainers, singing awesome songs, having interesting personalities, and because I just can't not love them! :3

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Egy Hello! Project rajongói oldal a facebookon csinált egy 30 napod idol kihívást nemrég, amit megcsináltam, felírtam az összes kérdést és választ, majd úgy döntöttem, kirakom ide is. Jó szórakozást! ^^

1. nap:
Ki a kedvenc idolod?
 - Fukumura Mizuki ^^

2. nap:
Az idol, akit utálsz vagy nem kedvelsz
 - Egyik lányt sem utálom a H!P-ben. ^^ (Más idolokat nem igazán ismerek, habár azért hallottam már felőlük, tehát őket sem utálhatom.)
Talán a legkevésbé kedvencem ManoEri, de nála sem az van, hogy ne kedvelném.

3. nap
Ha fiú lennél, ki lenne a barátnőd?
 - Ishida Ayumi. ^^

4. nap
Ha egy idol fiú lenne, ki lenne a barátod?
 - Kuduu, mert ő olyan fiús! ^^

5. nap
Ki a kedvenc együttesed?
 - Buono! & Morning Musume! <3

6. nap
A kedvenc ideiglenes együttesed ^.^
 - A Buono!-t rendes együttesnek tartom (tegnap is így tettem), így talán a kedvencem a DIY. ^^

7. nap
Ki a kedvenc idolpárosításod? :D
 - Fukuchan & Daishi! ^^

8. nap
Kinek a hangja a kedvenced? :)
 - Niigaki Risa, Suzuki Kanon & Fukumura Mizkui! ^^

9. nap
A hang, amit nem szeretsz
 - Risakóé, amikor koncertek közben inkább üvölt, mintsem énekel. (De amikor normál énekhangja van, az övét is szeretem.)

10. nap
A kedvenc egged
 - Miyamoto Karin.

11. nap
A kedvenc H!P szólistád
 - Kusumi Koharu.

12. nap
A kedvenc C-ute tagod :>
- Airin! ^-^ De a másik 4 lányt is szeretem! ^-^

13. nap
A kedvenc Berryz Koubou tagod :>
 - Miya! ^^

14. nap
A kedvenc Buono! tagod
 - Mivel ők az örök kedvenceim, mindannyiukat szeretem! :3

15. nap
A kedvenc Morning Musume tagod :)
 - Természetesen Fukuchan! <3

16. nap
A kedvenc S/mileage tagod :D
 - Dawa & Meimei! ^^

17. nap
Az első idolod
 - Kusumi Koharu ^^

18. nap
A kedvenc koncerted
 - We Are Buono!, Re;Buono! & Rock'n Buono!4

19. nap
Ki lennél egy napra?
 - Miya, mert nagyon szép, és mert olyan divatos! ^^ <3

20. nap
A legkarizmatikusabb idol
 - Sayumi, Momochi & Zukki! :)

21. nap
Az idol, akit a legjobban tisztelsz vagy felnézel rá?
 - Suzuki Airi & Tsugunaga Momoko! :) Mindketten nagyon keményen és szorgalmasan dolgoznak és nagyon aranyosak! :)

22. nap
A kedvenc (fellépő)ruhád
 - Az összes Buono! koncertruha (komolyan, állati jól néznek ki! (kivéve azok a rózsásak a We Are Buono! konceertről)), Bravo Bravo (mindkettő), Gachinko de Ikou! (csak a sima borítóról), Buono!2 album borítóról (mindkettő), Uchouten LOVE, Please Miniskirt Postwoman!, Choto Mate Kudasai!, Momoiro Sparkling, One·Two·Three (az összes borítóról), 13 Colorful Character ruhák. ^^ Egyszerűen nem tudok csak egyet választani, de szerintem ezek a legjobbak. :)

23. nap
Volt H!P tag, aki a legjobban hiányzik
 - Gaki-san!

24. nap
Az idol, aki nincs a kedvenceid között, de mégis úgy gondolod, hogy nagyon jó.
 - Yajima Maimi! :)

25. nap
Volt együttes, akiket a legjobban hiányolsz :D
 - Aa! (mivel nem valami aktívak mostanában, és Reina hamarosan el is megy)

26. nap
A legjobb személyiségű idol
 - Eripon, Zukki & Harunan! ^^

27. nap
Az idol, aki iránt különlegesen érzel?
 - Fukuchan & Airi!! :3

28. nap
Az idol, aki különleges emlékeket idéz benned valakiről vagy valamiről?
 - Buono!, mivel az egyik daluk nagyon ráillik az életem egyik időszakára, ami nagyon fontos számomra. :) <3

29. nap
A kedvenc Morning Musume leadered
 - Csak Aichant, Gaki-sant és Sayumit ismerem jobban, de mindannyian fontosak nekem a maguk módján! :)

30. nap
Miért szereted a Hello!Projectet?
 - Az összes lány nagyon szép, remek előadók, nagyon jó dalokat énekelnek, érdekes személyiségük van, és azért, mert egyszerűen nem tudom nem szeretni őket! :3

Szólj hozzá!

Címkék: kérdések music morning musume berryz koubou buono c ute hello!project s mileage


2013.01.13. 20:53 Naru-chan

Today's playlist

549688_359204997490610_1467811696_n_1358106682.jpg_937x600

Zassou no uta (Buono!)
BELIEVE★★★ (Buono!)
Bravo☆Bravo (Buono!)
FEVER (Buono!)
Gachinko de Ikou! (Buono!)
GO! GO! GOUDA (Buono!)
Hatsukoi Cider (Album version) (Buono!)
Ice Mermaid (Buono!)
Kiss! Kiss! Kiss! (Buono!)
Lady Panther (Buono!)
Mirai Drive (Buono!)
Natsu no Hoshizora (Buono!)
Never gonna stop! (Buono!)
Rottara Rottara (Buono!)
Kiss Me Aishiteru (°C-ute)
Kanashiki Heaven (°C-ute)
Sekaiichi HAPPY na onna no ko (°C-ute)
Uchouten LOVE (S/mileage)
OK YEAH! (Morning Musume)
Dokka~n Capricco (Morning Musume)
Kimagure Princess (Morning Musume)
Help me!! (Morning Musume)
Wakuteka Take a chance (Morning Musume)
Watashi no Jidai (Morning Musume)
Love Machine (Morning Musume)
Pyocopyoco Ultra (Morning Musume)
Seishun Domannaka (Morning Musume)

Szólj hozzá!

Címkék: music morning musume buono c ute hello!project s mileage


2013.01.10. 13:46 Naru-chan

Asuna *-*

asuna_1358023154.jpeg_852x1280

Soon she'll be on my shelf! *-*
Hamarosan a polcomon! *-*

Szólj hozzá!

Címkék: figura sword art online asuna


2013.01.09. 21:34 Naru-chan

Morning Musume - Help me!! (Dance Shot Ver.) & thoughts

English:

I'm really into Morning Musume lately. (I still love Buono! from the bottom of my heart, but they didn't have a new release since SHERBET, wich was a bit weaker than partenza, I think, but still good. I'm waiting for the DVD of their Delivery Live.) Probably it's because Fukuchan and the fact that the older members are graduating (this summer, with Reina graduating soon, it will be only Sayu... :( ), and this means my beloved Kyuukies are getting more spotlight, especially Riho (I don't like this, though... :/ I love the girl, but she's given too much push from the start...) and my oshimen, Fukuchan! :3 Nothing proves it better than this new song of theirs, "Help me!!". :)

The song starts with Fukuchan speaking, she got many duet lines with Reina (which is awesome! *o*), she's in the centre during the chorus and even got a solo part at the end of the second chorus! I'm happy for her! :) Not to mention that this new song is pretty awesome! If you haven't listened to it with headphones, I strongly recommend to do so, cause that way is the best! :)) Oda Sakura-chan is also really good, I'm happy that she's the new member, I like her voice better than Riho's, so if she gets some push, I'm really looking forward to listen to the future singles! :)

Now my order among Momusu Members:
I must state that I love all the girls, I just have a particular order. ^^
1. Fukuchan
2. Ayumi
3. Eripon & Harunan
4. Sayu & Reina & Riho & Zukki & Sakura
5. Maa-chan & Kuduu

Magyar:

Mostanában nagyon tetszik a Morning Musume. (Még mindig teljes szívemből szeretem a Buono!-t, de a SHERBET óta nem volt új megjelenésük, és ez is egy kicsit gyengébb lett szerintem, mint a partenza, de attól még jó. Most a Delivery Live DVD-jére várok.) Valószínűleg Fukuchan miatt, na meg hogy ahogy a régebbi tagok elmennek (ezen a nyáron, mivel Reina hamarosan elmegy, csak Sayu marad... :( ), ez azt jelenti, hogy az imádott Kyuukijaim több teret kapnak, különösen Riho (amit nem igazán szeretek... :/ imádom a csajszit, de túl sokat nyomják a figyelem középpontjába már a kezdetektől...), és az oshimenem, Fukuchan! :3 Semmi nem bizonyítja ezt jobban, mint az új számuk, a Help me!!. :)

A dal Fukuchan beszédével kezdődik, nagyon sok duettes sort kapott Reinávak (ami állati! *o*), a koreográfia középpontjában van a refrénnél, sőt, a második refrén végén kapott egy szóló részt is! Nagyon örülök neki! :) Arról nem is beszélve, hogy ez az új szám igen jó! Ha még nem hallgattátok meg fejhallgatóval, nagyon ajánlom, mert úgy a legjobb! :)) Oda Sakura-chan is nagyon jó, örülök, hogy ő lett az új tag, jobban szeretem a hangját, mint Rihóét, szóval ha őt is a középpontba nyomják, akkor nagyon várom az elkövetkezp kislemezeket! :)

Most pedig a sorrendem a Momusu tagok között:
Azt le kell szögeznem, hogy szeretem mindannyiukat, egyszerűen csak van egy sorrendem. ^^
1. Fukuchan
2. Ayumi
3. Eripon & Harunan
4. Sayu & Reina & Riho & Zukki & Sakura
5. Maa-chan & Kuduu


This is for now, I'm probably writing again when the MV version of Help me!! is released. Bye~ ^^
Ennyi volt mostanra, legközelebb valószínűleg akkor írok, amikor a Help me!!-nek kijön a rendes MV-je. Bye~ ^^

Szólj hozzá!

Címkék: dance morning musume help me hello!project


2012.06.22. 22:44 Naru-chan

Sorozatlista

Van már anime listám, dorama listám, most lesz egy sorozatlistám is. Íme:

Azok a 70-es évek show
1. évad: 25/25
2. évad: 26/26
3. évad: 25/25
4. évad: 27/27
5. évad: 25/25
6. évad: 25/25
7. évad: 24/24
8. évad: 22/22

A Mester és Margarita
1/10

Így jártam anyátokkal
1. évad: 22/22
2. évad: 22/22
3. évad: 20/20
4. évad: 2/24
5. évad: -/24
6. évad: -/24
7. évad: -/24
8. évad: -/24
9. évad: -/-

Jóbarátok
1. évad: 24/24
2. évad: 24/24
3. évad: 25/25
4. évad: 24/24
5. évad: 24/24
6. évad: 25/25
7. évad: 24/24
8. évad: 24/24
9. évad: 24/24
10. évad: 18/18

Szólj hozzá!


2012.06.06. 00:00 Naru-chan

One・Two・Three dance shot

Ez az új project a Heroine ni narou ka! mellett. ^^ Természetesen Mizupon helye! ^-^ (Sötét rózsaszín, a videó elején balra hátul.) Egyszerűen imádom ezt a dance shotot! *-*

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

This is the new project beside Heroine ni narou ka!. ^^ Of course I'm learning Mizupon's place! ^-^ (Dark pink, at the back in the left at the beginning of the video.) I'm just in love with this dance shot! *-*

Szólj hozzá!

Címkék: dance morning musume hello!project one two three